10:52:44 25.04.2024
Stiri

Moțiune de CENZURĂ împotriva Guvernului Filip: „Situația este foarte gravă”

Politică 14.06.2017 13:09 Vizualizări1944 Autor: Ziarul National
Moțiune de CENZURĂ împotriva Guvernului Filip: „Situația este foarte gravă”


Fracțiunea socialiștilor din Parlament anunță că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de democratul Pavel Filip, dar mai are nevoie de două semnături ale deputaților pentru a o înregistra în Legislativ.

Cei 24 de deputați socialiști care au semnat textul moțiunii sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul Filip s-ar fi implicat în „jocuri politice”, inițiind „scandaluri diplomatice”, neparticipând la ședințele structurilor CSI, luptând cu propaganda rusească etc.

„Considerăm că Guvernul este unul antidemocratic, antipopular, antisocial, corupt, mincinos și trebuie să plece”, a spus socialistul Vlad Bătrâncea astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Bătrâncea a amintit că Guvernul Filip ar fi fost învestit „la limita legalității” și ar „trăi în altă realitate”, atunci când raportează creșteri economice.

În opinia socialiștilor, deficitul bugetar pentru anul 2017 este „fără precedent”, iar bugetul de stat nu ar dispune de mijloace financiare pentru activitățile planificate, ceea ce înseamnă „mai multe împrumuturi și mai multe datorii”.

Și situația socială din R. Moldova ar fi gravă, în condițiile în care 70% dintre salariați ar primi retribuții mai mici decât salariul mediu pe economie, un milion de oameni s-ar afla în pragul sărăciei, iar 106 oameni ar părăsi zilnic țara.

„Situația este foarte gravă”, a dăugat Bătrâncea, făcând referire și la cazurile de corupție din ultimul timp, când mai mulți membri ai Guvernului Filip au fost încătușați.

Menționăm că, recent, și liberal-democrații din Parlament au inițiat o moțiune de cenzută împotriva Guvernului Filip, legată de nedorința guvernării de a investiga contrabanda cu anabolizante prin intermediul „Poștei Moldovei”, dar socialiștii spun că aceasta ar fi „doar una dintre probleme”, fapt pentru care îi îndeamnă pe deputații din opoziție să semneze moțiunea lor de cenzură.

Premierul Pavel Filip nu a comentat deocamdată acuzațiile deputaților socialiști.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md