15:25:32 18.04.2024
Stiri

Dodon vrea 250 de MILIOANE de dolari de la SUA, dar pune o CONDIȚIE

Politică 14.06.2017 12:00 Vizualizări17344 Autor: Ziarul National
Dodon vrea 250 de MILIOANE de dolari de la SUA, dar pune o CONDIȚIE


Șeful statului Igor Dodon îi îndeamnă pe americani să aloce cât mai urgent 250 de milioane de dolari pentru R. Moldova, dar nu pentru combaterea propagandei rusești, ci pentru construcția grădinițelor și a altor edificii de menire socială din țara noastră. Mai mult, Dodon spune că americanii și europenii nu trebuie să ne dea „ordine”, deoarece R. Moldova vrea un parteneriat strategic cu Federația Rusă.

Dodon a făcut aceste declarații ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la canalul rusesc de televiziune NTV, retransmis în R. Moldova de apropiatul său Corneliu Furculiță.

„Ambasadorul SUA spunea că trebuie să luptăm cu propaganda rusească. Spunea că sunt gata să dea 250 de milioane de dolari pentru lupta cu canalele rusești. Mai bine ne dați 250 de milioane pentru grădinițe. Avem o mulțime de probleme aici”, i-a răspuns Dodon Ambasadorului american la Chișinău, James Pettit.

Potrivit președintelui, inițiativa democraților de a lupta cu propaganda rusă ar fi dictată anume de Occident. „Occidentul crede că prin așa măsuri își va îmbunătăți imaginea în ochii moldovenilor. Moldovenii nu mai cred nici în SUA, dar nici în Uniunea Europeană, chiar dacă respectivii investesc și ajută R. Moldova. Mulțumesc că ați făcut drumul spre Soroca, dar oamenii nu vor avea încredere în voi cât susțineți această guvernare. Noi suntem de acord să fim ajutați, dar să nu ni se dicteze ce să facem. Noi știm bine ce avem de făcut. Noi vom prieteni în continuare cu Rusia, deoarece este un partener strategic pentru Moldova”.

În același context, Dodon afirmă că nu va promulga legea democraților privind combaterea propagandei rusești, dar în același timp își lasă o portiță deschisă. „Nu cred că le va reuși să ia această măsură, deoarece oamenii vor privi în continuare canalele rusești. Este internet sau antene parabolice. Noi vom bloca această lege și ne vom bate până la capăt. Dacă va fi aprobată această lege, atunci canalele rusești vor fi și mai populare. Inițiativa democraților este de distruge piatra de temelie în colaborarea cu Rusia”, a subliniat acesta.

Igor Dodon a mai adăugat că săptămâna viitoare ar putea să se întâlnească iarăși cu Vladimir Putin, iar în cadrul discuțiilor va fi abordată chestiunea privind interzicerea unor programe rusești pe teritoriul R. Moldova. „Urmează să plec la Baku, iar în drum spre Azerbaidjan nu este exclus că mă voi opri pentru o zi la Moscova. Urmează să discutăm cu conducerea Rusiei despre această provocare a autorităților de la Chișinău”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md