Fii voluntar în Italia pentru un an de zile în cadrul unui proiect axat pe problemele tinerilor

Torre_del_Greco_30362
Foto: GoTravelaz

Institutul de Formare și Dezvoltare „MilleniuM” anunță selectarea participanților la Serviciul European de Voluntariat pe termen lung în Italia (1 august 2017 – 31 iulie 2018) în Torre del Greco, Napoli, Italia, în organizația Torre del Giovanni (TdG).

Înființată în 2014, TdG este o organizație non-guvernamentală non-profit din Torre del Greco, care se concentrează în principal pe tineri și lideri de tineret. Are o diversitate de scopuri pentru activitățile pe care le desfășoară:

# Creșterea activismului copiilor, tinerilor și liderilor de tineret în viața socială și civică (de exemplu prin organizarea de întâlniri cu tinerii în școlile lor);
# Încurajarea tinerilor să-și dezvolte creativitatea și să construiască respectul față de tradiții (de exemplu prin desfășurarea unui centru regional de formare a programului „Tineret în Acțiune”);
# Promovarea informațiilor pentru tineri în cadrul căreia am desfășurat consultări pentru tineri și pentru cei care caută informații (de exemplu, în legătură cu fonduri europene);
# Sprijin complex pentru liderii de tineret și organizațiile de tineret prin informații, sprijin financiar și instruiri.

În general, se caută voluntari care sunt dinamici, creativi, sociabili, răbdători și care știu ce vor să facă. Voluntarii trebuie să colaboreze cu diferitele grupuri-țintă ale asociației: organizații de tineret și tineri (de exemplu, lideri de tineret), precum și copii (de exemplu, în grădinițe, școli), cercetași sau seniori.

Criterii de selecție:

# Voluntarul trebuie să aibă minim 18 ani, maxim 30 de ani, și să provină din Republica Moldova. Se caută o persoană tânără, sănătoasă și sportivă, căreia îi place să lucreze cu vârstnicii, copiii și tinerii, cu atitudine pozitivă și dorință de a coopera. Să posede o atitudine deschisă, să fie dornică să învețe lucruri noi, sportive și empatice. Deoarece voluntariatul implică destulă muncă fizică, este posibil să nu fie potrivit pentru persoanele cu handicap fizic.

# Întrucât unul dintre obiectivele principale ale proiectului este de a veni cu oferte sportiv-educative, fapt care implică o mare responsabilitate, voluntarul ideal are nevoie de abilități, cunoștințe și experiență în domeniul sportului și educației:

# Cunoașterea și înțelegerea unei game largi de activități fizice, exerciții și medii sportive (în ordinea importanței: fitness / sala de gimnastică, mersul nordic, trekking, înot, altele);

# Capacitatea de a selecta și de a pregăti materiale didactice și de informare adecvate pentru publicul diferit;

# Abilități de predare și comunicare, pentru a promova educația sportivă și nutriția corectă într-un mod informativ, angajat și profesionist;

# Cunoștințe în domeniul siguranței și prevenirii accidentelor.

Proiectul se va desfășura în Torre del Ggerco (provincia Napoli). Contextul proiectului este situația de confruntare a tinerilor cu multe dificultăți: ofertele de educație și locurile de muncă necorespunzătoare, emigrarea tinerilor, creșterea generației NEET, neglijarea persoanelor dezavantajate. În rândul tinerilor, o parte a dezinteresului politic, există un sentiment slab al apartenenței, care deseori degenerează în acte de dezintegrare urbană și vandalism.

Pentru înscriere, trimiteți un e-mail la [email protected], cu subiectul „EVS pe termen lung în Italia”, care să includă:

# Curriculum Vitae – format europass;
# Scrisoare de motivare – format europass;

Termen limită de înscriere – 15 iulie 2017. Numai persoana selectată va fi contactată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente