Mai tare decât Ibra! Un jucător de la Benfica a câştigat 10 titluri consecutive în 9 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Există un jucător care este sinonim cu succesul mai mult chiar şi decât Zlatan Ibrahimovic. Este vorba despre sârbul Ljubomir Fejsa, de la Benfica Lisabona. Jucătorul de 28 de ani a cucerit nu mai puţin de 10 titluri de campion consecutive în 9 ani.

Despre fostul atacant al lui Manchester United s-a spus că prezenţa sa într-o echipă este sinonimă cu succesul acesteia în campionat. Însă nici măcar suedezul nu a reuşit o performanţă precum cea a lui Fejsa.

Considerându-le şi pe cele două cucerite cu Juventus, dar revocate în urma scandalului Calciopoli, Ibra s-a oprit „doar” la 8 titluri consecutive, între 2004 şi 2011 (Ajax, Juve, Inter, Barcelona şi Milan), înainte de a lega o altă serie de patru victorii în Ligue 1, alături de PSG.

Cum a fost posibilă performanţa remarcabilă a lui Fejsa? În primul rând, mijlocaşul sârb a avut norocul de a evolua pentru echipe care au dominat autoritar competiţiile interne în ultimii ani. În ţara natală, a îmbrăcat tricoul lui Partizan Belgrad, apoi s-a transferat în Grecia, la Olympiacos, unde a intrat în atenţia celor de la Benfica.

Seria incredibilă a lui Fejsa a început în 2009, când jucătorul campioanei Portugaliei a cucerit primul titlu cu Partizan. Acesta a fost urmat de alte două şi de transferul la Olympiacos, în 2011. În Grecia a rămas până la începutul sezonului 2013/14, când a fost cumpărat de Benfica.

Pentru că apucase să evolueze pentru gruparea elenă în acel sezon înainte de transferul în Portugalia, în palmares i-a fost trecut şi titlul câştigat de Olympiacos în 2014, alături de cele din 2012 şi 2013. De altfel, în urmă cu trei ani, Fejsa a fost atât campion al Greciei, cât şi al Portugaliei.

Succesul obţinut de Benfica în 2014 a fost doar primul dintr-o serie de patru la rând, iar sârbul a participat la fiecare dintre acestea. Astfel, a ajuns la 10 titluri în 9 ani. Mai mult decât atât, în total, palmaresul lui Fejsa cuprinde 21 de trofee în această perioadă.

Performanţele extraordinare ale internaţionalului sârb sunt cu atât mai impresionante cu cât a fost nevoit să treacă peste o serie de accidentări la genunchi, inclusiv o ruptură a ligamentelor încrucişate. Probleme medicale care i-au blocat într-o oarecare măsură ascensiunea fulminantă la un moment dat, dar care nu i-au afectat un palmares cu adevărat de invidiat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...