Cristiano Ronaldo, „trădat” de Real Madrid după scandalul cu Fiscul din Spania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii au cerut unui tribunal din Spania să-l pună sub acuzare pe Cristiano Ronaldo pentru fraudă fiscală între anii 2011 și 2014. Prejudiciul se ridică la suma de 14,7 milioane de euro, venituri generate în Spania, din drepturi de imagine.

Clubul Real Madrid a avut o reacţie nepotrivită chiar în ziua în care starul lusitan a primit vestea. Gruparea blanco le-a cerut ziarelor din Spania să nu folosească poze cu CR7 în tricoul Realului în ştirile în care tratează subiectul legat de Cristiano, anunţă elconfidencial.com.

Explicaţia albilor e simplă şi probabil că nu îi va pica foarte bine lui Cristiano: nu se doreşte ca brandul imens de pe Bernabeu şi nici sponsorul să se asocieze cu scandalul legat de fraudă.

Fotbalistul de 32 de ani este acuzat în mod oficial de statul spaniol de fraudă fiscală! Astfel, Cristiano Ronaldo este urmărit penal într-un dosar în care ibericii acuză că statul a fost fraudat cu nu mai puțin de 14,7 milioane de euro. Acuzarea subliniază faptul că jucătorul a profitat de o structură corporativă creată în 2010 pentru a ascunde de Trezoreria spaniolă venitul generat în acest stat pentru drepturile de imagine.

Procurorii au cerut unui tribunal din Spania să-l pună sub acuzare pe fotbalistul Cristiano Ronaldo pentru patru infracțiuni împotriva Trezoreriei, comise între anii 2011 și 2014 și care implică frauda fiscală de 14,768,897.40 euro. Ei au adus dovezi care precizează că portughezul de 32 de ani a fraudat în anul 2011 cu suma de 1.393.906 de euro, 1.665.304 euro în anul 2012, 3.201.266 de euro în anul următor și 8.508.419 de euro în ultimul an precizat.

Și Messi a avut de suferit după ce a fost acuzat că a evitat să plătească impozitele pe venit în valoare de 4,5 milioane de euro între 2009 și 2011. Chiar dacă a restituit suma, Curtea Supremă din Spania l-a pedepsit pe Lionel Messi la 21 de luni de închisoare. Cei doi condamnaţi – Lionel și Jorge Messi – au cerut anularea sentinţei iniţiale, din iulie 2016, în timp ce acuzarea a cerut Curții Supreme să menţină condamnarea de 21 de luni de închisoare. Chiar dacă înaintea procesului a returnat prejudiciul, familia Messi nu a scăpat de pedeapsă, după ce a recunoscut acuzațiile de fraudă fiscală. Curtea Supremă a confirmat și amenda de 2,1 milioane euro pe care fotbalistul trebuie să o plătească. Lui Jorge Messi i-a fost redus și sancțiunea financiară, de la 1,6 milioane de euro la 1,3 milioane. În ciuda pedepsei primite, libertatea lui Messi nu este în pericol. În Spania, pedepsele mai mici de 24 de luni nu implică intrarea în închisoare, astfel că sancţiunea de un an şi nouă luni primită de Messi este cu suspendare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...