India va construi un sat și-l va numi Donald Trump. Gestul marchează aniversarea a 71 de ani a președintelui american

okkkktrump

O importantă organizație nonguvernamentală din India a anunțat, marți, că intenționează să acorde unui sat din această țară numele președintelui american Donald Trump, în cadrul unor acțiuni mai largi, ce vizează stimularea relațiilor americano-indiene.

Inițiativa are loc cu o zi înainte de aniversarea președintelui Donald Trump, care a împlinit miercuri vârsta de 71 de ani. Activiștii hinduși simpatizanți ai politicilor de dreapta intenționează să celebreze această aniversare în capitala Indiei.

Bindeshwar Pathak, fondatorul și directorul ONG-ului Sulabh International, „va acorda unui sat indian numele președintelui Trump, ca parte a eforturilor depuse pentru a stimula relațiile dintre India și Statele Unite”, în cadrul unui eveniment comunitar ce va avea loc la Washington, se afirmă într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a organizatorilor.

„Vom construi acest sat în nordul statului Haryana, unde toaletele pentru toate locuințele au fost finanțate de Sulabh International. Vom denumi satul după președintele Trump, după ce discutăm această chestiune cu sătenii”, a declarat Bindeshwar Pathak, prin telefon, de la Washington, într-o conversație cu jurnaliștii de la DPA.

 

Dr.-Bindheshwar-Pathak

ONG-ul Sulabh International, creditat cu ameliorarea instalațiilor sanitare din India și cu transformarea deșeurilor în energie, a construit toalete pentru 1,5 milioane de locuințe din această țară din sudul continentului asiatic. Același ONG a demarat operațiuni și în țările vecine.

Acesta nu va fi însă primul sat din India care va primi numele unui președinte american. Un sat din apropiere de New Delhi a fost redenumit și a adoptat numele Carterpuri, în semn de omagiu pentru vizita efectuată de președintele Jimmy Carter în acea localitate indiană în anul 1978.

Membrii grupului de aripă dreapta Hindu Sena, care au susținut declarațiile antiislamiste făcute de Donald Trump în timpul campaniei sale electorale, spun că vor sărbători ziua de naștere a politicianului american în capitala New Delhi cu un tort uriaș și o expoziție de fotografii.

Aceste evenimente vor avea loc cu puțin timp înainte de prima întâlnire oficială dintre premierul indian Narendra Modi și liderul american, la Casa Albă din Washington, spre sfârșitul lunii iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente