02:30:38 29.03.2024
Stiri

Curse DIRECTE între Chișinău și SUA. Când ar putea fi lansată prima cursă transatlantică

Social 14.06.2017 09:30 Vizualizări6819 Autor: Ziarul National
Curse DIRECTE între Chișinău și SUA. Când ar putea fi lansată prima cursă transatlantică


Autorităţile Aeronautice din R. Moldova și SUA au finalizat consultările pe marginea Acordului bilateral pentru servicii de transport aerian de tip „Open Skies” (Cer Deschis), iar în rezultat ar putea fi lansate curse directe spre destinații din Statele Unite ale Americii.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile (AAC) din R. Moldova, cele două părți au agreat varianta finală a proiectului tehnic, iar proiectul Acordului urmează să fie supus unor proceduri de avizare, semnare și ratificare. Odată intrat în vigoare, Acordul „Open Skies” va crea premise pentru lansarea zborurilor directe din Chişinău spre SUA.

Consultările pe marginea Acordului „Open Skies” cu SUA s-au derulat în conformitate cu programul Guvernului de sporire a rolului regional al R. Moldova în domeniul aviației civile.

„Semnarea și intrarea în vigoare a acordului „Open Skies” va permite companiilor aeriene cu drept de operare pe Aeroporturile din R. Moldova să includă oricare destinații din SUA. Zborurile ar putea fi efectuate de către liniile aeriene transatlantice cu potențial de creare a traficului de tranzit. În acest sens Autoritatea Aeronautică Civilă al R. Moldova deja a demarat discuții cu companii europene, prin prisma existenței Acordului „Open Skies” cu UE, dar și cu giganții din Asia Mijlocie – în baza Acordurilor aeronautice bilaterale”, se arată într-un comunicat de presă al AAC.

Din punct de vedere economic, înființarea unui spațiu aviatic deschis total cu SUA va aduce beneficii economice impunătoare pentru țara noastră prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piață aeronautică autohtonă, spun cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

În același timp, crearea traficului de pasageri între R. Moldova și SUA va oferi beneficii directe majore pentru consumatori, constând în servicii de calitate superioară, tarife reduse și timpi de călătorie mai mici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md