Aproximativ 1.700 de militari participă până la sfârşitul lui iunie la un exerciţiu NATO în Ungaria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un exerciţiu militar, cel mai mare din Ungraia în 2015, la care participă 1.700 de militari unguri şi străini şi aproximativ 600 de piese de echipament, se desfăşoară în perioada 1-26 iunie la Centrul de instruire de luptă de la Bakony (vest), a anunţat Ministerul ungar al Apărării.

Exerciţiul, intitulat Capable Logistician 2015 (CL15), este cel mai amplu exerciţiu implicând capacităţi logistice ale statelor membre NATO şi unor ţări partenere, a anunţat ministerul miercuri, într-un comunicat, citat de Mediafax.

Peste 300 de militari şi 250 de piese de echipament urmează să participe săptămâna aceasta la exerciţiile la care iau parte trupe din 20 de ţări şi urmează să afecteze circulaţia rutieră pe autostrăzile M0, M1, M5 şi M7 şi pe unele drumuri

CL15 vizează să standardizeze susţinerea şi procedurile logistice ale forţelor internaţionale în conformitate cu directivele NATO şi să consolideze cooperarea între statele partenere, potrivit ministerului.

Exerciţiul va consolida totodată capacităţile de apărare ale forţelor armate ungare şi cooperarea între aliaţi, a adăugat aceeaşi sursă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...