Reprezentanţii Tiraspolului sfidează angajamentele asumate în cadrul CUC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control solicită asigurarea funcționalității mecanismului de pacificare. Solicitarea vine după ce s-a constatat că delegații transnistreni încearcă, iarăşi, să politizeze subiectele tehnice şi organizatorice care ţin de activitatea CUC şi a mecanismului de pacificare.

„Delegaţia Republicii Moldova consideră necesară adoptarea unor decizii urgente care ar duce la îmbunătăţirea funcţionalităţii mecanismului de pacificare şi la depăşirea problemelor existente, fapt ce va contribui la instaurarea unui climat de încredere între componentele Comisiei Unificate de Control”, se arată într-un comunicat al Comisiei.

În acest sens, a fost este planificată o întrevedere în cadrul căreia urmează să fie discutate subiectele organizatorice legate de activitatea curentă a Comisiei şi a Comandamentului Militar Întrunit.

Totodată, urmează să fie înaintate spre aprobare unele modificări în Regulamentul CUC, care ar permite pe viitor soluţionarea operativă a problemelor ce pot apărea în desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii.

Prin aceasta se urmărește depășirea situaţiei create şi asigurării funcţionalităţii mecanismelor de pacificare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, se mai spune în comunicat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...