Cererea depusă de Platon se referă la limitarea întrevederilor sale cu avocaţii. Mai exact, apărătorii acestuia susţin că sunt informaţi prin intermediul poştei electronice dacă pot sau nu să beneficieze de întâlnire cu clientul lor.

Astfel, petiţionarul a vrut să afle cine ia deciziile respective, dar şi să ceară emiterea unei hotărâri prin care şeful penitenciarului să fie obligat să permită întrevederile în fiecare zi. În cadrul susţinerilor verbale, Platon a declarat:

După şedinţă, unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon a declarat că vor fi depuse plângeri în continuare privind încălcările care ar fi comise de şeful Penitenciarului nr. 13. Avocatul a mai declarat că ieri a depus apelul cu privire la sentinţa de condamnare în dosarul BEM. Ion Creţu susţine că în condiţiile în care avocaţilor li se limitează accesul la clientul lor, va fi dificil să pregătească o metodă de apărare.

Săptămâna trecută şi judecătoarea Elena Costiuc a respins o plângere depusă de Platon cu privire la acordarea dreptului la întrevedere cu soţia sa. Anterior, şeful Direcţiei relaţii publice şi mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Oleg Pantea, a negat acuzaţiile aduse de Platon şi avocaţii săi.