Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Doi candidați și-au depus dosarele…

Doi candidați și-au depus dosarele pentru funcția de membru în Consiliul de Integritate. Cine sunt aceștia

Ministerul Justiției a încheiat procesul de colectare a dosarelor pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate, din partea Guvernului. Doi candidați au depus actele, ce urmează a fi transmise Executivului.

Cele două persoane care au manifestat interes pentru funcția vacantă sunt: Oleg Efrim, ex-ministrul Justiției, în prezent avocat și cadru didactic; Ivan Ungurean, avocat, a activat în funcția de șef al secției de expertiză juridică a Cancelariei de Stat, iar în perioada 2008 – 2013 în Direcția generală legislație a Ministerului Justiției.

În ultima sa  declarație de avere, cea pentru anul 2015, Oleg Efrim indică un salariu de peste 190. 500 din exercitarea funcției de avocat, precum și un salariu de peste 5200 de lei, fiind lector la USM. Tot în 2015, Efrim a vândut un automobil marca Toyota Prado cu 200. 000 lei. Acesta are în proprietate și două apartamente și o casă de locuit, precum și un automobil KIA Sportage, în valoare de 320.000 lei.

În declarația de avere pentru anul 2015, Ivan Ungurean indică în proprietate un teren intravilan și 11 terenuri extravilane. Acesta declară și un apartament cu suprafața de 70, 4 m.p. și  un Volvo din 2007, dobândit în 2012.

Ministerul Justiției a demarat procesul de colectare pe 2 iunie curent. Funcția de membru a devenit vacantă după ce Victoria Iftodi, desemnată de Executiv pe 28 decembrie 2016, a demisionat deoarece a devenit judecătoare a Curții Constituționale.

Mandatul de membru este de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv, și încetează odată cu expirarea acestuia sau prin revocarea persoanei de către entitatea care a desemnat-o, sau prin demisie, sau prin pensionare, sau în caz de deces al persoanei.