În înregistrarea publicată pe internet, Caracuian ar fi declarat că-i va demite pe cei care nu-l vor susţine în campanie. „Dacă mergi împotriva mea în cadrul acestor alegeri, te preîntâmpin: Vin după scrutin şi te dau afară. Nu se poate! Vă ţin aici, vă dau salarii, vă dau premii şi voi mergeţi deschis împotriva mea. Gata, s-a încheiat totul! Voi trebuie să lucraţi pentru Partidul Democrat. Vă spun deodată”, ar fi spus acesta în înregistrare.

Primarul degrevat al oraşului Ialoveni, Gheorghe Caracuian, recunoaşte că a organizat o şedinţă cu subalternii înainte să plece din funcţie pentru a-şi face campanie electorală, dar neagă cu vehemenţă că şi-ar fi ameninţat angajaţii. „Doamne fereşte aşa cuvinte nu au fost spuse de mine! Eu aşa cuvinte în viaţa mea nu am spus şi nici nu pot să le spun. La întâlnirea cu alegătorii am dreptul să spun. Acum pot să spun, dar atunci când eram în funcţia de primar nu a putut să fie spus. Poate pe urmă cineva s-a luat, s-a legat ceva şi s-a făcut buchetul întreg”, a precizat Gheorghe Caracuian.

În înregistrarea audio, însă, Caracuian ar explica şi de ce a acceptat să candideze din partea PD - din cauza banilor. „Toţi sunt bandiţi, dar trebuie de ales pe cineva”, ar fi punctat primarul degrevat. „Dacă nu eşti într-un partid, eşti nimeni acum. Iată de ce m-am dus eu în Partidul Democrat, măi oameni buni. Trebuie să le sărut mâna tuturor care ne dau bani. Că mie tare îmi place partidul? Toţi sunt bandiţi! Toţi sunt bandiţi, dar din doi trebuie de ales unul pentru comunitatea noastră. Vă rog, vreţi să lucraţi pentru mine şi pentru partid, lucraţi. Nu vreţi să lucraţi, staţi în cuibul vostru. Voi auzi vreo vorbă, va fi rău cu voi”, ar mai fi spus Caracuian în aceeaşi înregistrare.

Solicitat să comenteze şi aceste afirmaţii, Caracuian a precizat: „Se vorbeşte la Chişinău că toţi sunt bandiţi, aşa-i? Apoi, spuneţi, vă rog, de pildă dacă am repetat, atunci îs cuvintele mele sau spuse de sus? Eu nu pot să spun că Partidul Democrat e bandit. Ca să spui cuvântul ăsta bandit, numai prin judecată”, a explicat primarul degrevat.

La finalul înregistrării, Caracuian le-ar mai fi spus angajaţilor să treacă la pierderi nişte cheltuieli de-ale lui. „Faceţi inventarierea şi treceţi la pierderi tot ce este. Iată, în cazul maşinii mele trebuie de trecut ceva la pierderi - două. Vedeţi încă o dată, pentru că atunci când va veni alt primar, dacă va veni alt primar, veţi umbla plângând”, ar mai fi spus Caracuian în înregistrare.

Şi despre aceste declaraţii, primarul degrevat a declarat că nu le-ar fi făcut. Solicitat de Jurnal TV să comenteze înregistrarea, procurorul raionului Ialoveni a declarat că va iniţia un control.

Gheorghe Caracuian a fost primar al localităţii în ultimii opt ani, iar acum aspiră şi la un al treilea mandat. Acum un an acesta a intrat în vizorul CNI, după ce presa a scris că Primăria Ialoveni a cumpărat timp de câţiva ani pâine pentru toate grădiniţele din oraş de la o firmă administrată de ginerele primarului. Ulterior CNI a constatat un conflict de interese, iar Caracuian a contestat decizia Comisiei în judecată.
 
De menţionat că în cadrul Primăriei Ialoveni mai activează şi cuscra lui Gheorghe Caracuian, care este contabil-şef, iar în Consiliul orăşenesc - activează fiica şi fiul primarului. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.