Socialiştii despre proiectul privind limitarea propagandei străine: Vom lupta până la capăt împotriva acestuia

Deputaţii socialişti au anunţat că vor lupta “până la capăt” împotriva proiectului de lege care prevede limitarea propagandei străine în mass-media, care a fost înregistrat astăzi de PDM în Parlament. Potrivit PSRM, adoptarea acestei legi poate duce la o altă rundă de destabilizare în țară şi submină procesul de refacere a parteneriatului strategic cu Federația Rusă.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se expune categoric împotriva tentativelor Partidului Democrat din Republica Moldova și sateliților săi cu privire la interzicerea difuzării știrilor și programelor analitice rusești. Astfel de încercări au avut loc în trecut, cu toate acestea, ele au fost contracarate de presiunea forțelor progresiste din Moldova și comunitatea internațională”, se arată în declaraţia socialiştilor.

PSRM acuză PDM că ar încerca să înainteze această lege, “care încalcă în mod flagrant principiile libertății de exprimare și dreptul la informare, prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor Omului, Constituția Republicii Moldova și alte acte juridice”.

Adoptarea acestei legi poate duce la o altă rundă de destabilizare în țară.
Fracțiunea PSRM va lupta prin toate mijloacele legale împotriva adoptării acestei legi anti-populare, anti-constituționale, anti-democratice“, au menţionat deputaţii PSRM.

De notat că astăzi şi președintele Igor Dodon a anunțat că va bloca proiectul de lege propus de PDM privind securizarea spațiului informațional.

Nu voi promulga Legea, nici după primul vot din Parlament, nici după al doilea vot. El va fi blocat“, a declarat şeful statului.

Precizăm: Partidul Democrat a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede limitarea propagandei străine în mass-media din Republica Moldova.

Proiectul privind securizarea spaţiului informaţional al Republicii Moldova nu prevede interzicerea unor posturi de televiziuni, ci doar eliminarea programelor informative prin care se desfăşoară aceasă propagandă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.