(video) Vrei să asculți Mozart, Beethoven sau Shostakovich în orașul tău? Fă o donație, iar MoldoCrescendo vine pe scena ta

moldocrescendo

Moldo Crescendo este format din absolvenți și studenți ai Universităților de Muzică de peste hotarele țării – Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. Din anul 2013, au organizat la Chișinău concerte în fiecare vară. Acum, tinerii au nevoie de resurse financiare pentru a organiza evenimentul va cel mai înalt nivel și în acest an.

La această ediție, echipa și-a propus să implice tineri artiști din mai multe domenii. La fiecare concert, pe lângă muzicieni, va fi angajat un tânăr fotograf jurnalist-documentalist-artist. În program mai intră și un performance teatral, al Liei Sinchevici, o actriță basarabeancă care activează la București. Festivalul va deveni și un scurtmetraj, la fel, creat de tineri videografi.

Tinerii au fost încurajați să pornească acest proiect de Ministerul Culturii prin oferirea unui sprijin financiar. Acești bani, însă, acoperă doar o parte din bugetul necesar. Un proiect de acest gen implică un număr mare de oameni – cei de pe scenă și din spatele scenei. Cinci-șase muzicieni, un fotograf, unu-doi videografi, echipa de organizare, voluntari, toate acestea înmulțite cu nouă. Costuri de logistică – cumpărarea unui pian digital, transport internațional pentru un muzician care vine din Belgia, special pentru proiect, transport național în 8 locații, un microbuz de 20-22 de locuri, materiale promoționale, chiria sistemului audio și aparatajului video, alte mici costuri, care, toate la un loc, fac bugetul festivalului.

Cu alte cuvinte, tinerii au nevoie de ajutorul vostru ca să poată organiza festivalul evenimentul la cel mai înalt nivel. Donațiile le puteți face aici. Detaliile despre fondurile adunate și organizarea festivalului, le puteți urmări pe pagina de Facebook. Numele fiecărui donator va fi menționat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente