(foto) Cristina Golovatic – tânăra abstracționistă care vă invită să vedeți arta în mișcare

golovatic

În perioada 29 mai – 10 iulie 2017, în cadrul Alianței Franceze din Moldova, puteți admira expoziția tinerei pictorițe – Cristina Golovatic – „Your Tuesday Blues”

Fiindu-i caracteristic un stil îndrăzneț, în procesul său de pictură ea răzuiește, taie și zgârie pânza, și totuși arta ei induce de fiecare dată o stare de calm si echilibru spiritual. Cristina Golovatic este o tânără abstracționistă, care își ia forma unei picturi în permanentă schimbare. Sub influența celor mai buni impresioniști și postimpresioniști ai secolului al XIX-lea, ea și-a dezvoltat o pasiune specială pentru texturi, culori sofisticate și procedeul „povestirii pe pânză”.

Cristina Golovatic
Cristina Golovatic

Atitudinea ei spontană este la fel indusă de o serie de „accidente planificate”: diverse pete de culori, mâzgăleli sau cuvinte și mesaje ascunse. Deciziile luate conștient de a băga linii și pete masive, rupe pictura din lumea reală, astfel învitându-l pe spectator pe un tărâm complet nou.

O artistă vibrantă, condusă de tinerețea, spiritul său rebel și setea nebună de a exista. Haosul ei este armonie, geometria sa este natura, compoziția ei este un tot întreg.

Un interviu #diez cu Cristina Golovatic puteți vedea aici.

Iată câteva din lucrările Cristinei

golo13 golo12 golo11 golo10

Iar aici câteva fotografii de la vernisarea expoziției

golo14

golo8 golo7 golo6 golo5 golo4 golo3 golo2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente