03:02:20 25.04.2024
Stiri

Dodon, pe aceeași lungime de undă cu Plahotniuc în privința sistemului MIXT, dar se ÎNCRUNTĂ când vine vorba de combaterea propagandei rusești: „Nu va merge. Vreți să ajungeți la REFERENDUM? Haideți odată”

Politică 13.06.2017 13:45 Vizualizări2266 Autor: Ziarul National
Dodon, pe aceeași lungime de undă cu Plahotniuc în privința sistemului MIXT, dar se ÎNCRUNTĂ când vine vorba de combaterea propagandei rusești: „Nu va merge. Vreți să ajungeți la REFERENDUM? Haideți odată” captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon împărtășește punctul de vedere exprimat astăzi de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, în privința sistemului mixt, dar îi amenință pe democrați că nu va promulga Legea privind securizarea spațiului informațional de propaganda rusească. Mai mult, Dodon îi îndeamnă pe deputații din majoritatea parlamentară să inițieze procedura de demiterea a președintelui.

Potrivit șefului statului, votul mixt va fi aprobat, indiferent dacă îi place sau nu cuiva. „Votul mixt este un concept înaintat de Dodon Igor. Nu mă interesează ce fac cei din PD și ce spun ei. Este un proiect care va fi votat și nu mă interesează ce vor spune cei din UE. Președintele țării a fost votat de cetățeni și nu de ambasadorii SUA, UE sau cei de la Comisia de la Veneția. Vom vedea avizul Comisie de la Veneția și ce îmbunătățiri propun. Totuși, e un proiect dorit de cetățeni”, a menționat astăzi Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: VIDEO // Plahotniuc îi CRITICĂ pe cei care se opun schimbării sistemului electoral: „Nu putem permite ca cineva să ia în CAPTIVITATE termenul de societate civilă”

Întrebat de ce anterior declara că, în cazul în care avizul Comisiei de la Veneția va fi negativ, atunci PSRM nu va vota pentru schimbarea sistemului electoral, iar ulterior și-a schimbat părerea, Igor Dodon a încercat să dreagă busuiocul. „Am spus că, dacă vor fi unele propuneri, atunci vor fi luate în calcul, dar nu poate fi vorba de aviz negativ sau pozitiv. Schimbarea sistemului electoral e un drept suveran al nostru. Președintele și partidele politice decid oportunitatea sau inoportunitatea de a schimba sistemul electoral. Nu poate un expert să de indicații unei țări”, a punctat Doron.

Totuși, șeful statului a părut enervat când a fost întrebat de inițiativa lui Vlad Plahotniuc de a interzice propaganda rusă pe teritoriul R. Moldova. „E vorba de o tentativă de a arăta că sunt proeuropeni și antiruși. Sunt împotriva acestui proiect. Poate democraților le lipsește ceva… Știți, probabil, vorba ceea: unui dansator rău îi încurcă… Când le era convenabil, dezvoltau „Pervîi Kanal”, iar acum, prin ordinul de la Bruxelles, apropo nu știu cum vor reacționa ei, vor acum să-l interzică. Nu voi promulga nici prima și nici a doua oară acest proiect. Vreți să ajungeți la referendum? Haideți odată”, a spus plin de sine președintele.

Citește și: Guvernarea de la Chișinău anunță că este DETERMINATĂ să ELIMINE propaganda rusească din spațiul informațional al R. Moldova. Plahotniuc începe „curățenia” de la postul ORT pe care îl retransmite?

Sursa citată crede că democrații vor să provoace Federația Rusă cu acest proiect de lege. „De ce nu observă cum alții deschid posturi de televiziune unioniste, cum se face propagandă pro-UE, pro-NATO… Ne poidiot (nu va merge n.r.). Democrații să se învețe a dansa, dacă le încurcă ceva… Ei au provocat un scandal cu Federația Rusă atunci când au expulzat cinci diplomați ruși. Au vrut ca Federația Rusă să pună embargouri și să expulzeze migranții noștri. Rușii au avut mai multă minte ca ei si au procedat simetric, nu asimetric. Acum merg deja la alte provocări. Cred că nu le va reuși”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md