08:28:08 29.03.2024
Stiri

Guvernarea de la Chișinău anunță că este DETERMINATĂ să ELIMINE propaganda rusească din spațiul informațional al R. Moldova. Plahotniuc începe „curățenia” de la postul ORT pe care îl retransmite?

Politică 13.06.2017 12:10 Vizualizări4030 Autor: Ziarul National
Guvernarea de la Chișinău anunță că este DETERMINATĂ să ELIMINE propaganda rusească din spațiul informațional al R. Moldova. Plahotniuc începe „curățenia” de la postul ORT pe care îl retransmite?


Președintele Partidului Democrat (PD) și coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, spune că e determinat să securizeze spațiul informațional al R. Moldova de propaganda rusească. În acest sens, democrații vor înregistra astăzi în Parlament un proiect de Legea privind securizarea spațiului informațional.

„Noi ne dorim deja de câțiva ani să venim cu un asemenea proiect de lege, dar tot ni s-a spus că nu e timpul, că nu trebuie să facem acest lucru în campania electorală etc. Cred că e momentul să demonstrăm că avem voință politică să ne securizăm spațiul informațional. R. Moldova este vulnerabilă la campaniile de manipulare care vin prin intermediul posturilor rusești retransmise în R. Moldova. Prin informațiile transmise, aceste posturi ne defăimează țara. Curg o mulțime de informații false pe care nimeni nu le poate dezminți. Volumul acestor știri este uriaș”, a precizat astăzi Plahotniuc, proprietarul postului de televiziune „Prime” careretransmite pe teritoriul R. Moldova postul rusesc „ORT”.

În același timp, liderul PD a specificat că proiectul de lege nu este unul radical, așa ca al ucrainenilor, care au interzis definitiv posturile rusești. „Acest proiect nu prevede închiderea posturilor rusești pe teritoriul R. Moldova. Urmează să fie sistate doar programele informativ-analitice. Vor fi păstrate emisiunile de agrement”, a promis sursa citată.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a dat asigurări că acest proiect va viza absolut toate posturile de televiziune, inclusiv ORT, care aparține lui Vlad Plahotniuc. „În cazul în care administratorii acestor posturi nu vor respecta legea, atunci riscă sancțiuni pecuniare, inclusiv retragerea licenței”, a anunțat Candu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md