Şeful PD afirmă că de fapt în stradă a ieşit „un grup foarte mic de cetăţeni”, dar nu a pomenit nimic despre contramanifestaţiile organizate în teritoriu cu oameni aduşi forţat de primarii PD sau de transportul public care a fost suspendat pentru a împiedica protestatarii să ajungă la Chişinău.

„Faptul că un număr foarte mic de ONG-uri luptă împotriva dreptului moldovenilor de a-şi alege deputaţii considerăm că este regretabil. Nu putem accepta ca aceste mici grupuri să ia în captivitate termenul de societate civiă şi să aibă pretenţia că reprezintă toţi moldovenii. Am  văzut că ei reprezintă un grup foarte mic de cetăţeni”, a declarat Plahotniuc.

„Opoziţia se ascunde cu laşitate după câteva ONG-uri. Nu au curajul să iasă în faţa oamenilor. Aceşti politicieni se tem de contactul direct cu cetăţenii în alegeri”, a adăugat Plahotniuc, cel care nu apare niciodată în public decât înconjurat de gărzi de corp şi umbrele antiglonţ.

Mai mult, în pofida protestului, şeful PD a declarat că nu intenţionează să renunţe la schimbarea sistemului electoral, chiar dacă, potrivit Reuters, avizul Comisiei de la Veneţia urmează să fie unul negativ.

„Am văzut speculaţii. Se insistă că urmează să fie primit un aviz, când de fapt e vorba de o serie de recomandări tehnice. Vreau să fie clară poziţia PD faţă de opinia Comisiei de la Veneţia, noi o vom analiza cu toată deschiderea şi interesul. Imediat ce o vom primi, o vom analiza şi vom începe să lucrăm pentru a face în proiectul nostru modificările de rigoare”, a mai spus Plahotniuc.