(foto) 8 indicatoare într-o singură intersecție și niciun marcaj rutier. Cetățenii sunt nemulțimiți de „aranjarea haotică” a indicatoarelor

marcaj rutier

Primăria municipiului Chişinău a anunțat că va începe lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile orașului. Acesta va fi aplicat cu vopsea simplă pe timp de noapte, pentru a nu restricționa traficul.

Până acum a fost aplicat marcaj rutier pe o suprafață de 3546 de metri pătrați, în sectorul Botanica al Capitalei, însă poliția planifică ca până la sfârșitul lunii iunie să finalizeze lucrările în toate sectoarele. În funcție de condițiile meteo, lucrătorii vor aplica marcajele și în timpul zilei, iar asta ar putea bloca traficul pe câteva străzi din oraș.

În timp ce Poliția pretinde că-și face bine munca, la redacția #diez a venit un mesaj al unui cetățean nemulțumit de aranjarea haotică a indicatoarelor rutiere și lipsa totală a marcajelor.

facebook/Denis Denis
facebook/Denis R. Denis

În fotografia pe care ne-a trimis-o, se vede clar că la intersecția străzilor Alexandru Hajdeu și Sfântul Gheorghe, sunt amplasate 8 indicatoare „Trecere de pietoni” și niciun marcaj rutier pe carosabil.

„Resursele municipale sunt repartizate irațional. Nu înțeleg de ce e nevoie de 8 indicatoare într-o singură intersecție și nici măcar un singur marcaj”, scrie Denis.

Legea spune că „Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor”. În acest caz, au voie pietonii să traverseze strada în lipsa marcajelor obligatorii, și cel mai important, sunt obligați șoferii să cedeze trecerea sau rămâne pe seama bunului simț, care lipsește multor șoferi din Chișinău?

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente