(VIDEO) Ploaie cu bani la Spitalul Republican! Un chirurg reţinut pentru luare de mită a încercat să scape de bani, aruncându-i prin geam

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un medic chirurg din cadrul Spitalului Clinic Republican fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă, după ce ar fi pretins și primit de la fiica unei paciente 5.400 de lei pentru efectuarea calitativă a unei intervenții chirurgicale. Asta în pofida faptului că, în lipsa poliței de asigurare, pacienta a achitat toate taxele de stat. Cazul a ajuns în vizorul CNA, după ce o tânără a sesizat Centrul prin intermediul Liniei Naționale Anticorupție – 0 800 55555.

Astfel, a fost documentat faptul extorcării și primirii de către suspect a mijloacelor bănește ce nu i se cuvin. În scurt timp, acesta a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul organului de urmărire penală al CNA. Bărbatul a încercat să scape de bani, aruncându-i peste geam de la etajul 11 al clădirii.

În rezultatul efectuării măsurilor speciale de investigație autorizate de către judecătorul de instrucție și acumulării materialului probator, medicul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 ore.

Pe cazul dat a fost deschisă o cauză penală, iar dacă va fi găsit vinovat, chirurgul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...