BAC 2017: Circa 17.700 de elevi susțin astăzi examenul la disciplina de profil

In-timpul-examinarii-la-proba-B-a-examenului-de-bacalaureat
Foto: PC: informatia-zilei.ro

Circa 17.700 de elevi susțin astăzi, 13 iuni, examenul la disciplina de profil. Astfel, candidații de la profilul real vor susține proba la matematică (9.200), cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală (7800). Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte (445) sau sport (231) vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Probele de examen sunt organizate în 93 centre de BAC, dintre care 31 sunt amplasate în municipiul Chișinău, iar 62 în ale localități ale republicii.

Examenul la disciplina la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura la 16 iunie.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2017 va avea loc pe 20 iunie. În această zi, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Testele vor fi verificate în perioada 2 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la data de 27 iunie 2017.  Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie).

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente