(VIDEO) Liderul PL, întâmpinat cu laude la monumentul deportaților: „Daţi jos pe Vorona, Saxafon, Trompetă”. Ghimpu: „Acum socialiştii trebuie gâdilaţi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu a fost întâmpinat la Monumentul deportaților din Chişinău de o femeie, care nu a ezitat să-şi exprime dezacordul faţă de actuala guvernare, faţă de arestul edilului Dorin Chirtoacă, dar şi de acţiunile preşedintelui Igor Dodon. Totodată, femeia s-a plâns pe acţiunile din trecut ale fostului şef de stat Vladimir Voronin şi a îndemnat PL să lupte până la capăt.

„Voronin vrea să trăiască 300 de ani şi să stea 33 de ani în Parlament. Ce caută el acolo? Este un mincinos şi un jucăuş. El merită să stea în puşcărie. De ce a dat-o jos pe Corina? Ea are diplomă de biolog, e jurnalistă. Luptă mai bine decât Roşca (Iurie Roşca – n.r.). Ea nu a cerut bani şi aur. De ce sunt aşa de nebuni? Nu e bine să fii Iuda şi să dai sărut Iudei. Cei deportaţi în Siberia în 1941 au fost cu avere cinstită, dar oligarhii au distrus totul. În loc de numele Pelin ne-au scris Poiată. La toţi ne-au schimbat anul naşterii. Să ne dea pensii normale. Faceţi unirea”, a transmis femeia liderului PL.

Totodată, aceasta a vorbit şi despre arestul edilului liberal Dorin Chirtoacă, solicitându-i lui Ghimpu să lupte până la capăt.

„De ce pe Dorin l-au pus la puşcărie în zadar, parcă ar fi feciorul lui Lucinschi, unul în România şi unul aici. Şi noi avem doi copii, dar ai noştri nu fură. Luptă până la capăt. Să-i dai jos pe toţi: Găină, Vorona, Saxafon, Trompetă. Toţi să plece şi să se facă legi fără PCRM. Nu are ce căuta Dodon”, a mai spus femeia, cerând ca medicina şi învăţământul să fie gratis, iar cei care au luptat pentru ţară să primească apartamente.

Liderul PL Mihai Ghimpu a ascultat atent spusele bătrânei, adăugând că acum „socialiştii trebuie gâdilaţi”.

Astăzi se împlinesc 76 de ani de la primul val de deportări în masă a românilor din Basarabia în stepele Siberiei, care a avut loc în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...