Internet după reguli stricte: Merkel vrea să aplice modelul tratatelor comerciale în lumea digitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel este de părere că internetul are nevoie de un set de reguli mai stricte decât cele care guvernează lumea digitală în prezent.

Avansul tehnologic și intrarea în noi teritorii au făcut ca până și cele mai puternice economii să se simtă neliniștite din punct de vedere al modului în care internetul influențează lumea actuală. În context, Markel insistă pentru adoptarea unui set de reguli globale după modelul celor existențe în cadrul Organizație Mondiale a Comerțului sau în acordul G-20, relatează Reuters.

Actualele standarde de securitate nu mai corespund nivelului de evoluție tehnologică, a explicat Angela Merkel, în timpul unei vizite în Mexic.

Din acest punct de vedere, nemții par să se teamă îndeosebi de efectele pe care o prăbușire a rețelei din sectoarele industrial și financiar le-a avea asupra economiei.

„Încă nu avem reguli internaționale în domeniu. Alți provideri s-ar putea ivi, unii care să dezvolte noi tehnologii capabile să prăbușească un întreg sistem. Suntem încă la început din punct de vedere al găsiri unui sistem de reguli comune”, a explicat Merkel.

Germania vrea să folosească atuul președinției G-20, pe care o deține în acest moment, pentru a organiza un summit pe tema securității internetului, stabilind și standarde tehnice comune.

Summitul ar urmă să fie organizat luna viitoare în Hamburg, cancelarul german subliniind și faptul că primul pas ar urma să fie inițiat în relația UE-SUA, cele două părți având reguli diferite în abordarea lumii digitale, conform Business Magazin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...