Ministerul Educației: „Testele postate pe internet sunt falsuri, mizați pe propriile cunoștințe”

Dinu-Bubulici-Photo-6136-1140×761

În urma apariției pe internet a unor teste, presupuse a fi examenele de BAC pentru anul 2017, dar și a unui site care prestează servicii de vânzare examenelor, Ministerul Educației s-a autosesizat și a venit cu o reacție. Astfel, aceștia asigură că testele apărute în mediul online sunt niște falsuri și îndeamnă elevii să mizeze pe propriile cunoștințe.

Dragi candidați la examenul de bacalaureat, testele care au fost postate pe internet sunt falsuri. Ministerul Educației vă îndeamnă să mizați pe propriile cunoștințe și vă urează succes la proba de mâine”, se scrie în mesajul de pe pagina Ministerului.

Reamintim că pe internet a apărut un site care oferă servicii de vânzare a testelor de bacalaureat cu 48 de ore înainte de examenul propriu-zis. Pentru un test de BAC se cer în jur de 1100 lei, iar transmiterea banilor se face prin intermediul terminalelor de plată QIWI, pe contul unui număr indicat pe pagină. Cu toate acestea, site-ul nu oferă nicio garanție că testele vor ajunge la cumpărător. Ministerul Educației a sesizat organele drept, iar acestea la rândul lor au început investigarea cazului respectiv.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente