Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiuni de contracarare a comerțului neautorizat în preajma Pieței Centrale din Chişinău

   1811

Primăria municipiului Chişinău informează că autoritățile intervin activ în vederea combaterii comerțului neautorizat din preajma Î.M. „Piața Centrală".

Din această dimineaţă, angajaţii diferitor servicii ale poliției acţionează în zonă pentru a convinge vânzătorii să comercializeze în piaţă.

Vicepretorul sectorului Centru, Eugenia Graur, a menționat că acțiunile poliției privind combaterea comerțului ilegal în perimetrul Pieței Centrale vin în rezultatul multiplelor sesizări în acest sens ale municipalităţii către forțele de ordine. Pretura de sector asigură cu transport și muncitori pentru încărcarea și evacuarea tarabelor improvizate de pe domeniul public municipal.

În cadrul şedinței operative a serviciilor municipale, şeful-adjunct al Direcţiei de Poliție a municipiului Chişinău, Silviu Mușuc, a informat că reprezentanții forțelor de ordine comunică cu vânzătorii ambulanți și-i îndeamnă să-și vândă marfa în piață.

Potrivit lui Mușuc, cetățenii care procură alimente din zonele adiacente Pieței Centrale își pun viaţa şi sănătatea în pericol, în condițiile când cei care vând în stradă nu asigură respectarea condițiile igienice de păstrare a produselor perisabile. Acțiunile poliției de contracarare a comerţului ilegal vor dura luni în șir, până vor fi vizibile rezultatele.

În context, viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu, a solicitat administrației Î.M. „Piața Centrală" să asigure locuri de vânzare pentru toți doritorii, inclusiv gratuite, pentru anumite segmente de vânzători. Viceprimarul a ținut să facă o adresare către comercianții din preajma Pieței Centrale, de a trece pe teritoriul pieței, unde există locuri suficiente pentru comerț.

Mai mult, viceprimarul a solicitat poliției să intervină și în zona Gării Feroviare din Chişinău, pe bd. Iu. Gagarin, unde, de asemenea, se practică comerțul stradal.