Moment istoric: Coreea de Sud vrea să organizeze un CM de fotbal împreună cu Coreea de Nord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Coreei de Sud a propus ca țara sa, alături de Coreea de Nord să găzduiască ediția din 2030 a Campionatului Mondial de fotbal. Moon Jae-in spune că această co-organizare va ajuta la instalarea păcii în regiune, scrie The Guardian.

Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, i-a propus șefului FIFA Gianni Infantino, într-o întâlnire, ca cele două Corei să organizeze împreună Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Acesta crede că unele state din Asia de nord-est, incluzând „izolata Coree de Nord” ar putea găzdui un astfel de eveniment.

„Dacă țările învecinate din nord-estul Asiei, inclusiv Coreea de Sud și de Nord, ar organiza o cupă mondială de fotbal, acest lucru ar duce la instaurarea păcii între cele două state. Mi-aș dori ca președintele Infantino să ia în considerare această propunere”, a declarat Moon Jae-in, conform digi24.ro.

Ales în urmă cu o lună, noul președinte sud-coreean își propune un dialog mult mai eficient cu nordul, deși nu a primit încă niciun semn în acest sens de la oficialii acestui stat care este mai preocupat cu testarea rachetelor intercontinentale.

Infantino s-a aflat Coreea de Sud cu ocazia finalei campionatului mondial U20 în care Anglia s-a impus în fața Venezuelei cu 1-0.

Coreea de Sud a mai organizat un campionat mondial, în 2002, alături de Japonia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...