Un moldovean căutat de autoritățile din Germania, reţinut la Albiţa

Un moldovean cu cetățenie română, căutat de autoritățile din Germania, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de la Albița. Acesta era urmărit internațional, pe numele bărbatului fiind emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare și predare sau extrădare pentru săvârșirea de infracțiuni contra persoanei.

Astfel, pe 10 iunie, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în România, Tudor B., cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 35 de ani. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă, ambele înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, lucrătorii români au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare și predare sau extrădare, emis de autoritățile din Germania, deoarece persoana avea de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei pe teritoriul Germaniei.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a IPJ Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.