Americanii au instruit militarii moldoveni cum să acţioneze în situaţii de criză

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O echipă de ofiţeri ai Ministerului Apărării şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale se află, în perioada 7-14 iunie curent, într-o vizită de familiarizare la exerciţiul „Vigilant Catamount” care se desfăşoară în Carolina de Nord, SUA.

„Vigilant Catamount” este un exerciţiu de pregătire pentru situaţii de urgenţă, conceput pentru instruirea şi evaluarea competenţelor, experienţei şi nivelului de conlucrare a agenţiilor civile cu efectivul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord (GNCN). În cadrul exerciţiului este testată capacitatea de a gestiona ciclul complet de răspuns în situaţii de catastrofe naturale şi tehnogene.

În perioada aflării în Carolina de Nord, ofiţerii moldoveni au planificate vizite la diverse obiective militare şi servicii civile, inclusive la Centrul pentru operaţii întrunite, unde se vor informa despre desfăşurarea procedurilor civile şi militare de răspuns la incidente NBC şi „Controlul mulţimii şi revoltelor ”.

De notat că vizita de familiarizare se înscrie în contextul colaborării bilateral militare dintre Republica Moldova şi SUA pe segmentul militar şi are ca obiectiv consolidarea capacităţilor naţionale pentru gestionarea situaţiilor de criză.

Cooperarea dintre GNCN şi Republica Moldova a demarat în aprilie 1999.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...