Un alt fost Procuror General, reținut: Și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii anticorupție l-au reținut pe fostul procuror general, Valeriu Balaban. Acesta este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu atunci când a dispus cumpărarea unei clădiri avariate din spatele Procuraturii Generale la un preț de 9 milioane de lei, când prețul acesteia era apreciat, de fapt, la puțin peste 2,5 milioane de lei, scrie Deschide.MD.

De altfel, dincolo de valoarea mult mai mică stabilită de experții Ministerului Justiției, Balaban ar fi cumpărat imobilul, fiind informat prin intermediul mai multor expertize că acesta este impracticabil și că trebuie demolat.

Totodată, pe dosar figurează 7 persoane, toate fiind escortate, actualmente, la sediul Procuraturii Anticorupție, unde se va decide reținerea sau cercetarea lor în starea de libertate.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Procuraturii Generale, Valeriu Balaban a activat în calitate de procuror general al Republicii Moldova în perioada 2003 – 2007.

Săptămâna trecută, fostul procuror general interimar, Mihail Murzac, a primit 30 de zile de arest în izolator, după ce a fost reținut și învinuit de estorcare. Acesta ar fi luat 45 de mii de euro pentru a stopa o cauză penală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...