Guvernul a decis crearea Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică şi a Inspectoratului pentru Protecţia Mediului

Cabinetul de miniștri a decis astăzi crearea Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Autoritatea va întreprinde controlul de stat în domeniul siguranței obiectelor industriale periculoase, construcțiilor și urbanismului, supravegherii pieței privind materialele de construcție.

Instituția va avea și atribuții privind autorizarea întreprinzătorilor ce activează în domeniile aferente.

De asemenea, Agenția pentru Supraveghere Tehnică va exercita supravegherea de stat privind siguranța antiincendiară și a măsurilor de protecție civilă.

Astfel, inspectorii Agenției, împreună cu reprezentanții serviciului de salvatori și pompieri, vor efectua controlul privind respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, iar informațiile obținute vor fi prezentate Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, care ulterior le va putea utiliza pentru intervenții în caz de incendiu.

Agenția pentru Supraveghere Tehnică va prelua atribuțiile Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale, Inspectoratului Principal de Stat pentru Supraveghere Tehnică a Obiectelor Industriale Periculoase, Inspecției de Stat în Construcții, Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere Geodezică, Tehnică și de Regim.

Tot astăzi, a fost creat Inspectoratul pentru Protecția Mediului, care va realiza controlul de stat în domeniul protecției mediului, a aerului atmosferic, a resurselor forestiere, piscicole, acvatice și a solului, utilizării subsolului și a resurselor naturale. Autoritatea va prelua funcțiile de control de la Inspectoratul Ecologic de Stat și Serviciul Piscicol.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.