(FOTO) Soţia liderului separatist de la Tiraspol a obţinut cetăţenia română?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Svetlana Krasnoselskaia, soţia preşedintelui nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, ar fi obţinut cetăţenia română. Cel puţin un nume identic cu cel al „primei-doamne” din stânga Nistrului apare pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România.

Potrivit portalului crimemoldova.com, cu referire la pagina electronică a Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, cetatenie.just.ro, soţia liderului de la Tiraspol ar fi depus cererea pentru cetăţenie încă în 2013, iar în 2015 cererea i-a fost acceptată şi ea ar fi depus jurământul.

Svetlana Krasnoselskaia (Cranoselscaia în informaţiile de pe portalul român) este născută în oraşul Bender (Tighina), controlat de autorităţile de la Tiraspol. Soţia lui Krasnoselski este profesoară de limbă şi literatură rusă, iar la moment nu este angajată în câmpul muncii pe motiv că trebuie să aibă grijă de cei trei copii, două fete şi un băiat.
4163ad6cb79494c79c16b21dfc10bd79

Krasnoselski a deţinut diferite funcţii administrative, inclusiv cea de ministru de Interne, în perioada când preşedinte al regiunii din stânga Nistrului era Igor Smirnov. Liderul de la Tiraspol s-a expus în repetate rânduri pentru unirea regiunii din stânga Nistrului cu Federaţia Rusă. În timp ce soţia sa are liber la călătorii în spaţiul Shengen, Vadim Krasnoselski este declarat persoană non-grata în UE.

47996cce47b0cb1244c688bf10abb253
Svetlana şi Vadim Krasnoselski, ambii în vârstă de 47 de ani, au fost colegi de clasă. Krasnoselski este născut în localitatea Dauria, regiunea Cita, şi a venit cu părinţii să locuiască în Bender, când avea opt ani.

Informaţia despre faptul că Svetlana Krasnoselskaia ar deţine cetăţenie română a provocat reacţii negative pe reţelele de socializare din partea unor locuitori din regiunea transnistreană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...