Reabilitarea străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina, sub semnul întrebării; Asistenţa financiară întârzie să apară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reabilitarea străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina, parte a proiectului „Chişinău – Proiect Sectorial Drumuri Urbane”, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) se află sub semnul întrebării, din cauza situaţiei incerte de la primăria Chişinău. Astfel, asistenţa financiară întârzie să apară.

Reconstrucţia celor trei străzi, realizată în cadrul proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”, implementat de Primăria municipiului Chişinău cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul Special de Energie Verde al BERD şi Banca Europeană de Investiţii este dificilă, deoarece până la moment nu a fost deblocat pachetul doi al finanţării şi nu este clar dacă va fi, spune un reprezentant al Direcției transport și căi de comunicații după ședința serviciilor operative ale Primăriei.

„Pachetul 2 până la moment nu a fost deblocat şi nu este clar dacă vom merge mai departe”, a declarat acesta după şedința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău.

Valoarea totală a proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane” este de 22 milioane euro şi prevede reabilitarea totală a şase străzi principale şi secundare din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum. Prima etapă a proiectului a fost reabilitarea a 3 străzi din centrul capitalei: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri, cu o lungime totală de 6.700 m.

Totodată, acesta a anunţat că la 31 mai a fost termenul de finalizare a lucrărilor de pe strada Ştefan cel Mare, urmând ca în următoarele 30 de zile să fie efectuat o anchetă, în care să fie indicate reuşitele şi restanţele lucrărilor.

Conform contractului, această notificarea ar urma să fie prezentată la 28 iunie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...