Preet Bharara a dezvăluit ieri că a primit trei apeluri telefonice de la preşedintele Trump. La primele două, procurorul a răspuns şi a calificat convorbirile cu Trump drept „neobişnuite”. La al treilea apel al lui Trump, Preet Bharara n-a mai răpuns, iar în luna martie 2017 a fost destituit.

Fostul procuror susţine că şi-a anunţat colaboratorii despre aceste apeluri telefonice şi că a raportat situaţia, la acel moment, şi la cabinetul procurorului general Jeff Sessions. Preet Bharara susţine că a remarcat la preşedintele Trump „încercarea de a cultiva un fel de relaţie”.

În perioada anilor 2009 - 2017, procurorul Preet Bharara a coordonat mai multe anchete de corupţie, inclusiv împotriva unor politicieni, notează romanialibera.ro.

La data de 11 martie, la 22 de ore după ce nu a mai răspuns la cel de-al treilea apel telefonic al lui Trump, Preet Bharara a fost anunţat că a fost înlocuit din funcţie.

Fostul procuror spune acum că atunci când a citit despre demiterea fostului director al FBI de către preşedintele Trump, el, personal, a avut o senzaţie de „deja vu”.