Timp de o săptămână, în Moldova a fost limitat accesul a 50 de cetăţeni străini şi peste 450 de maşini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 50 de cetăţeni străini, dar și 476 de mijloace de transport, a primit refuz de intrare în Republica Moldova, în decursul săptămânii precedente. Totodată, șase cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar alți doi în Federația Rusă. De altă parte, potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, din UE au fost deportați doi moldoveni, iar din Rusia un conațional.

Totodată, în perioada 5-11 iunie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 393.090 traversări, dintre care un număr de 231.416 traversări ai cetățenilor Republicii Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 84.950 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 44.095 traversări.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, pe parcursul săptămânii trecute, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 124 de evenimente, cu documentarea a 136 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • cinci încălcări ale frontierei de stat;
  • 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • opt persoane au prezentat documente false și falsificate;
  • 33 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
  • 15 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • cinci tentative de trafic ilicit de mărfuri;
  • 22 de contravenții cu privire la încălcarea regulilor de expoatare a vehiculelor;
  • patru persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 126 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 126.650 lei și încasarea amenzilor de 43.725 lei.

Polițiștii de frontieră au avut șapte întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...