(FOTO) De astăzi, ucrainenii pot călători liber în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și cel slovac, Andrej Kiska, au participat duminică la inaugurarea unei „uși simbolice” la granița dintre cele două țări, eveniment prilejuit de ridicarea vizelor între Ucraina și țările din UE și spațiul Schengen, informează agenția de presă Unian.ua.

Duminică, 11 iunie, a intrat în vigoare decizia Consiliului UE privind ridicarea vizelor pentru cetățenii ucraineni ce întreprind călătorii pe termen scurt în 30 de țări ale UE și zonei Schengen.

Liderul slovac, Andrej Kiska, a declarat că această zi este una minunată atât pentru ucraineni, cât și pentru slovaci, și a îndemnat Kievul să nu se oprească de pe drumul reformelor.
061115242113654187

Kiska a dat asigurări că Slovacia va continua să susțină parcursul Ucrainei de aderare la UE, „unde această țară trebuie să se afle”. „Dragi vecini, bine ați venit în Europa!”, a declarat președintele Slovaciei.061115272113795953

În primele ore după ridicarea vizelor, sute de cetățeni ucraineni au trecut granița în țări membre ale UE. „Regimul fără vize se aplică. Consulii (Ucrainei) în România, Polonia, Slovacia și Ungaria ne anunță că cetățenii ucraineni pot trece nestingherit frontierele țărilor din UE, doar pe baza pașapoartelor biometrice”, se spune într-un comunicat postat pe Facebook de Departamentul Consular al Ministerului de Externe ucrainean.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...