(VIDEO) După o pauză de 51 de ani, Anglia devine din nou campioană mondială la fotbal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inventatorii fotbalului sunt din nou campioni mondial, după peste jumătate de secol. La aproape 51 de ani distanţă de unicul titlu mondial din istorie, cucerit în 1966, Anglia este din nou campioana lumii.

Naţionala Under 20 din Albion a triumfat în finala Mondialului din Coreea de Sud, 1-0 contra Venezuelei, şi a devenit prima selecţionată din Anglia care cucereşte un trofeu la un Campionat Mondial din 1966 încoace.

Finul selecţionerului Angliei, Gareth Southgate, Freddie Woodman, a fost vital pentru succesul englezilor. Portarul naţionalei sub 20 de ani a apărat un penalty în minutul 74 al partidei de la Suwon.

Finala a fost decisă de reuşita din minutul 35 a lui Dominic Calvert-Lewin, unul dintre cei patru jucători ai lui Everton din primul 11 al Angliei.

De la succesul din finala Mondialului din 1966, 4-2 după prelungiri cu Republica Federală Germania graţie golului-fantomă al lui Geoff Hurst, Anglia mai cucerise doar trofee continentale. Naţionala Under 17 a cucerit două titluri europene, în 2010 şi 2014, iar cea Under 21 tot două trofee continentale, în 1982 şi 1984.

Cea mai bună performanţă la Mondialul Under 20 era locul 3, ocupat în 1993.

Cupa Mondială pentru jucători sub 20 de ani a fost câştigată de-a lungul timpului de fotbalişti precum Lionel Messi, „Kun” Aguero şi Paul Pogba.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...