(GRAFIC) Morata a intrat în istorie: Este cel mai scump spaniol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Englezii au anunțat sâmbătă că trecerea lui Alvaro Morata la Manchester United este ca și rezolvată și, odată cu acest transfer, atacantul spaniol de 24 de ani a intrat în istoria fotbalului spaniol.

Manchester United a plătit celor de la Real Madrid 70 de milioane de euro în schimbul lui Morata, care a devenit astfel cel mai scump jucător spaniol vândut vreodată, anunță ziarul de casă al grupării de pe Santiago Bernabeu.

Conform celor de la Marca, părțile s-au înțeles și anunțul transferului va fi făcut în zilele următoare. Astfel, Morata va juca pe Old Trafford în următorii 4 ani. Jose Mourinho îl consideră pe Morata înlocuitorul perfect al lui Zlatan Ibrahimovic, cel de care United s-a despărțit în zilele trecute.

Atacantul de 24 de ani l-a depășit pe Fernando Torres, cel care în ianuarie 2011 era cumpărat de Chelsea de la Liverpool, în ultima zi de mercato, în schimbul a 58,5 milioane de euro. Până la oficializarea transferului lui Morata, locurile doi și trei sunt ocupate de Gaizka Mendieta și Juan Mata. Mendieta a fost achiziționat de Lazio în schimbul a 48.000.000 de euro, iar Manchester United a plătit pe Juan Mata 44.730.000 de euro.

Revenit în vara anului 2016 la Real Madrid, Morata a jucat în 43 de meciuri pe parcursul sezonului recent încheiat, marcând 20 de goluri, însă a fost titular doar de 19 ori. Alvaro Morata a mai jucat de-a lungul carierei la Juventus Torino.

Topul celor mai scumpi jucători spanioli:

786527_786527_clasament_spanioli


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...