(FOTO și VIDEO) „Societatea civilă” din Ialoveni susține tandemul PD-PSRM; Oamenii aduși organizat la un protest spontan

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacă în Chișinău este planificat un protest împotriva schimbării sistemului electoral de vot în unul mixt, în orașul Ialoveni va fi organizată o contramanifestație. Aici a fost instalată o scenă cu banner pe care scrie că societatea civilă susține votul mixt, iar oamenii sunt aduși organizat cu autocarele.

Jurnalistul Vasile Năstase, reprezentant al Platformei Demnitate şi Adevăr şi deputat în primul Parlament, anunța anterior că mai multe autocare din republică, pline cu oameni, pleacă în diferite direcții, numai nu la Chișinău unde va fi organizat un protest împotriva încercării puterii de a schimba sistemul de vot în unul mixt. În același timp, o locuitoare a orașului Ialoveni spunea că transportul public din oraș este perturbat, de un protest în susținerea votului mixt.

Citește și: PDM pregătește un anti-protest? Autocare pline cu oameni pleacă spre Ialoveni

18920541_1586443898033327_1883460131255712206_n

Ulterior, pe internet au apărut imagini video în care se vede cum oamenii sunt aduși organizat la manifestație. Aceștia au și câteva pancarte. „Pro Europa, pro votul mixt”, „Nu partidele contează, ci oamenii”, s poate citi pe pancartele acestora.

19029767_1586429184701465_2664457221346106446_n

Ziarul de Gardă scria anterior că, acțiuni de protest în această duminică organizează nu doar cei care se pronunță împotriva schimbării sistemului electoral, dar, se pare, și Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Un protest în fața Parlamentului pentru 11 iunie a fost anunțat încă la 22 mai curent de către reprezentanți ai societății civile, lideri ai unor partide parlamentare de opoziție, dar și de partide extraparlamentare, personalități din diferite domenii și activiști civici, care cer deputaților retragerea proiectului de lege ce presupune trecerea la sistemul mixt de vot.

Totodată, un locuitor dintr-un sat al raionului Rezina a spus că edilul din localitate, care este membru al PDM, a anunțat angajații primăriei că trebuie să participe duminică la un protest inițiat de partid. Sursa ZdG a precizat că sâmbătă ar fi avut loc o ședință a edililor democrați din raion, iar exact după aceasta, primarul a început să mobilizeze oamenii, precizând că ar urma să adune 20 de persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...