Sănătate

Cum scapi rapid de vânătăi

1. Folosește gheață. Gheața reduce inflamația și te ajută să scapi de durere. Este bine să pui gheață într-un săculeț, după care să o aplici pe locul în care s-a format vânătaia. Astfel vei scăpa de inflamație, dar și de durere.

2. Și cartoful te poate ajuta. Aplică pe zona cu probleme o bucată de cartof și las-o să acționeze până dimineața. După aceea o poți îndepărta. Vei observa o îmbunătățire în ziua următoare.

3. Frunzele de varză sunt un alt remediu eficient. Zdrobește câteva frunze de varză. După aceea pune-le pe un bandaj și aplică-le pe piele. Este un remediu ce poate fi folosit atunci când vrei să scapi de vânătăi, umflături sau rănile superficiale.

4. Oțetul de mere este o altă soluție pe care o poți folosi atunci când vrei să scapi de vânătăi. Este un produs pe care multe persoane îl au în casă. Se poate folosi diluat în apă sau în stare naturală. Însă, nu trebuie să fie aplicat pe rănile deschise. Folosește comprese cu oțet de mere și lasă-le să acționeze aproximativ o oră.

5. Pătrunjelul este un alt remediu ce poate fi folosit împotriva vânătăilor. Pătrunjelul este o sursă importantă de vitamina C. Poate fi folosit pentru a calma durerea și pentru a reduce inflamația vânătăilor. De asemenea, va schimba culoarea acestora, o va face mai puțin accentuată. Zdrobește puțin pătrunjel, iar pasta obținută se va aplica pe zona afectată. După aceea va fi acoperită cu un pansament. Dacă vei folosi acest remediu de 2 sau de 3 ori pe zi, atunci vei scăpa mai repede de vânătăile inestetice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *