Câți bani scot moldovenii din buzunare pentru fructele de sezon? Prețurile continuă să rămână ridicate

_DSC0110
Foto: timpul.md

Prețurile fructelor de sezon nu scad, astfel un kilogram de cireșe variază între 15 și 20 de lei la tarabele din piață. Vișinele se vând cu 20 de lei, iar cine vrea căpșuni trebuia să scoată din buzunar o sumă ce variază între 25 și 30 de lei pentru un kilogram, transmite IPN.

La tarabele din piață caisele se vând cu 40 de lei/kg. Prețurile rămân ridicate și pentru legume, un kilogram de roșii pe cumpărători îi va costa între 25 și 35 de lei. Castraveţii pot fi cumpărați cu 14 şi 18 lei kilogramul. Dovleceii costă între 7 şi 10 lei kilogramul, iar morcovul se dă cu 8 lei.

Preţul unui kilogram de patlagea vânătă porneşte de la 40 de lei, cel al gogoşarilor – de la 50 de lei, iar la varza timpurie – de la 13 lei. Ridichea costă 10 lei pentru un kilogram. Ardeii pornesc de la 26 de lei kilogramul, iar cartofii – de la 7 lei. Ceapa poate fi cumpărată cu 6 lei, iar ciupercile cu 18 lei. Legătura de mărar, pătrunjel şi ceapă verde este de 2 lei.

Carnea de porc se vinde cu 70 de lei, iar cea de vită cu 80. Găinile de casă se dau cu 39-40 de lei kilogramul. Zece ouă costă 12-13 lei. Caşul de vacă poate fi cumpărat cu 40 de lei kilogramul, cel de oaie cu 50, iar smântâna costă 30 de lei. Untul țărănesc se vinde cu 80 de lei kilogramul. Crapul costă 80 de lei, iar carasul 35.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente