14:53:25 18.04.2024
Stiri

Percheziții și REȚINERI la o fabrică din R. Moldova: Ar fi fraudat bugetul de stat și spălat bani

Anticorupție 10.06.2017 12:35 Vizualizări3448 Autor: Ziarul National
Percheziții și REȚINERI la o fabrică din R. Moldova: Ar fi fraudat bugetul de stat și spălat bani


Cinci persoane au fost reținute de procurorii și ofițerii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu la o fabrică de produse din tutun din țară. Cele cinci persoane reținute pentru 72 de ore sunt fondatorul și administratorul fabricii de țigări, gestionarul din umbră al acesteia, doi angajați și fondatorul şi administrator SRL-ului cu care se făcea comerț la prețuri diminuate.

Potrivit oamenilor legii, administratorii și gestionarii companiei ar fi comercializat articole din tutun de diferite mărci la un preț mai mic decât cel stabilit de lege. Prețul de vânzare era cu până la 5 lei sub limita admisă la țigaretele fără filtru și de 9 lei - la cele cu filtru. Procurorii au mai stabilit că țigările vândute aveau marcaj de producere ce data cu lunile iulie-decembrie 2016, adică până la intrarea în vigoare a noilor prevederi ale legii.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că factorii de decizie ar fi folosit intenționat situația de serviciu, bunurile organizației în interes material și ar fi fraudat bugetul de stat, prin includerea în documentele contabile, fiscale şi financiare a unor date denaturate privind veniturile şi cheltuielile, tăinuirea unor obiecte impozabile, precum şi spălarea banilor proveniţi din aceste acţiuni ilicite.

Șaptesprezece percheziţii au fost efectuate la domiciliile suspecților, automobilele acestora, secțiile de producere, la tipografiile unde se tipăresc ambalaje pentru articole din tutun, precum şi la unităţile de comerţ.

Astăzi, în privința acestora urmează a fi decisă înaintarea învinuirii și aplicarea măsurii preventive.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de până la 117 500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md