(VIDEO) Casa de lux, plantația de vie și mașinile unui procuror Anticorupție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorul Anticorupţie, Vitalie Galeru, la cei 36 de ani ai săi, are o avere de invidiat. Omul legii deţine în proprietate mai multe imobile, terenuri pentru construcție şi loturi agricole, o plantaţie cu viţă de vie, iar în timpul apropiat urmează să treacă în casă nouă, lucrările de construcţie fiind pe ultima sută de metri, scrie crimemoldova.com.

Vitalie Galeru a fost angajat în Procuratură la 26 aprilie 2011, în calitate de procuror în Procuratura municipiului Chişinău, iar la 21 octombrie 2013, este numit procuror în Procuratura Anticorupţie.

Vitalie Galeru a devenit cunoscut după ce a instrumentat câteva dosare de rezonanţă, cum ar fi dosarul coruperii deputaţilor, în care învinuiţii au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie, dosarul fostului prim-viceprocuror general, Andrei Pântea, care, după ce a stat câteva luni în arest preventiv, a fost amnistiat.

Galeru este și procurorul care l-a reţinut pe fostul premier şi deputat, Vlad Filat. Tot el a făcut parte şi din grupul de anchetă, condus de colega sa, Adriana Beţişor, care a instrumentat dosarul penal pe numele lui Filat.

Majoritatea proprietăţilor sunt înregistrate pe numele Ludmilei Galeru, soţia lui Vitalie Galeru, care este angajată la Întreprinderea de Stat „Registru”.

La câteva sute de metri de la intrarea din partea de Sud a capitalei, procurorul Vitalie Galeru îşi construieşte casă. Casa este aproape gata, iar vreo 10 muncitori lucrează cu hărnicie, făcând ultimele aranjamente în gospodăria unde în timpul apropiat urmează să se mute procurorul cu familia sa. Muncitorii nu au putut răspunde dacă angajatorul a încheiat cu ei contracte de muncă.

Potrivit datelor cadastrale, somptuosul imobil cu două nivele şi mansardă, ar avea o suprafaţă de 90 de metri pătraţi.

Aceleaşi date arată că Ludmila Galeru, soţia lui Vitalie Galeru, în februarie 2013, a primit în donaţie atât terenul, cât şi construcţia nefinisată, de la o familie din Basarabeasca, raionul lor de baştină.

De asemenea, familia Galeru deţine o plantaţie de cel puţin 4 hectare de viţă de vie în extravilanul satului Hârtop, raionul Cimişlia, la o distanţă de circa 50 de kilometri de la Chişinău. Plantaţia este organizată conform tehnologiilor şi este dotată cu sistem de irigare cu picurare la rădăcină.

Investigația integrală poate fi citită AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...