Facturi falsificate, depistate într-un microbuz şi un autocar ce circulau între Republica Moldova şi Italia

Polițiști de frontieră români de la Iași împreună cu inspectori vamali au descoperit, ascunse în torpedoul unui microbuz și într-o geantă de voiaj aparținând soferului unui autocar, 14 facturi comerciale falsificate. Microbuzul şi autocarul efectuau curse pe relația Republica Moldova — Italia.

Astfel, pe 8 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni — I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în țară, cetățenii români Nicolai L. și Ion D., în vârstă de 52, respectiv 41 de ani, domiciliați pe raza județelor Vaslui și Iași. Cei doi bărbați conduceau un microbuz, respectiv un autocar si efectuau curse Republica Moldova — Italia.

În urma unor controale amănunțite asupra celor două mijloace de transport, s-au descoperit, în torpedoul microbuzului si într-o geantă de voiaj ce aparținea șoferului de autocar, 14 facturi comerciale care aveau aplicate ștampile cu inscripția TAX FREE.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ștampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranță ale unora autentice.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că nu aveau cunoștință că facturile sunt falsificate.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificarea unui sigiliu, a unei ștampile sau a unui instrument de marcare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.