„Coaliţia de guvernare nu mai poate fi salvată nici pe plan extern. Punerea lui Iurie Leancă în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului este o încercare a lui Plahotniuc de a vopsi buzele acestei coaliţii după ce l-a mătrăşit pe Ghimpu în halul în care a făcut-o şi a rămas fără sprijinul ALDE. Plahotniuc speră că Leancă va avea sprjin din Europa, ceea ce este fals. Iurie Leancă va sta la puşcărie. El a ruinat sistemul bancar. Ca şi prim-ministru el trebuia să se asigure ca acest dezmăţ să nu se producă, dar el a preferat să fie un simplu prim-ministru. El a preferat să stea alături de Plahotniuc pentru că se face vinovat de devalizarea visteriei statului. El va sta la puşcărie alături de Filat, Shor, Plahotniuc şi toate borsetcile acestuia”, a spus Andrei Năstase.  

„Vom putea scăpa de Dodon şi Plahotniuc cu ajutorul unui procuror general liber, printr-o justiţie liberă. Justiţia moldovenească ne-a demonstrat că poate orice. Am văzut atâtea cazuri când oameni nevinovaţi au fost condamnaţi, când oameni vinovaţi au fost salvaţi, când cu uşile închise s-au condamnat prim-miniştri, când cel care deconspiră spălătoria rusească este condamnat. Sunt 13 judecători ai căror condamnare eu o cer din 2013, dar care astăzi stau acasă. Cei care au spălat din Republica Moldova 30 de miliarde de dolari nu au păţit nimic şi nici nu vor păţi vreodată ceva. Asta pentru că cel care ar trebui să stea alături de ei ca să răspundă este cel care deţine controlul asupra justiţiei”, a declarat preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Lucrurile sunt foarte complicate. Din păcate, cineva îşi bate joc de această ţară. Oamenii înţeleg foarte bine ce se produce în ţara asta şi ei nu au nevoie de nişte peşte alterat, dar au nevoie de undiţă, au nevoie de locuri de muncă, de pensii şi salarii mai bune, iar asta nu se va întâmpla dacă îi vom vota pe cei care din miliardele furate ne fac trotuare până la cimitir”, a declarat liderul Platformei DA, în cadrul emisiunii „Important”, de la TVC21.

Totodată, Andrei Năstase afirmă că oamenii încep să înţeleagă că au fost minţiţi la alegeri şi tot mai mulţi îşi pierd încrederea în preşedintele Igor Dodon.
 
„Este de datoria noastră, a celor care pretindem că suntem de esenţă europeană, patriotică să ne purtăm cu responsabilitate şi să nu admitem ceea ce au făcut Ghimpu, Filat, Plahotniuc şi alţii. Poporul nostru merită un preşedinte bun, un preşedinte al său, nu al mafiei. Din păcate, nu avem ceea ce ar însemna un preşedinte. Dodon este un mincinos şi un trădător şi a coborât instituţia preşedinţiei la un nivel la care nu ar trebui să se afle această instituţie. Dodon îşi pierde din încrederea cetăţenilor. Am fost recent la nord şi tot mai multă lume bună de acolo înţelege că a fost minţită la alegeri, că a fost trădată de către Dodon”, a conchis Năstase.