12:08:44 19.04.2024
Stiri

Producătorii de conserve şi-au spus păsul la Ministerul Agriculturii! Cum au RĂSPUNS autorităţile

Economie 11.03.2015 12:43 Vizualizări1190 Autor: Virginia Nica


Producătorii de conserve şi-au spus păsul la Ministerul Agriculturii! Cum au RĂSPUNS autorităţile

Agenţii economici din ramura procesării legumelor şi fructelor au relatat autorităţilor despre problemele cu care se confruntă sectorul, iar reprezentanţii Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au dat asigurări că vor analiza propunerile pentru a găsi soluţiile potrivite.

Producători de conserve din Soroca, Orhei, Ungheni, Călăraşi şi din alte localităţi au mers astăzi la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare unde s-au întrunit cu ministrul Ion Sula şi cu viceminiştrii Vlad Loghin şi Nicolae Olaru.

Astfel, agenţii economici au comunicat despre imposibilitatea de a exporta producţia, ceea ce a dus la o criză financiară fără precedent în sector. De asemenea, ei au invocat şi problema stopării procesului de pregătire pentru noul sezon.

Prin urmare, cei care activează în ramura procesării legumelor şi fructelor au cerut ajutorul autorităţilor prin acţiuni, cum ar fi reluarea exporturilor, reeşalonarea creditelor luate de la bănci, precum şi stabilirea unei cote mai scăzute de TVA, care este în prezent de 20%.

La rândul lor, ministrul şi viceminiştrii au dat asigurări că problemele ce ţin de export şi finanţe vor fi discutate cu reprezentanţii altor instituţii ale statului pentru a găsi soluţiile potrivite.

Amintim că Rusia a interzis importul conservelor din fructe şi legume, autorităţile de la Moscova declarându-se nemulţumite de etichetele şi informaţia de pe ambalajul acestor produse.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md