Kremlinul acuză Kievul de „acțiuni provocatoare” în estul Ucrainei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Kremlinul s-a declarat miercuri îngrijorat de agravarea situației din estul Ucrainei, acuzând în același timp armata ucraineană de „acțiuni provocatoare” în regiune.

„Moscova urmărește cu atenție situația (din estul ucrainean, n.r.) și este profund îngrijorată în legătură cu acțiunile provocatoare ale armatei ucrainene”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit agențiilor TASS și Interfax.

El a adăugat că Moscova va formula o poziție față de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei în funcție de evoluția situației, subliniind că Rusia așteaptă „îndeplinirea necondiționată a acordurilor de la Minsk”.

Citește și: (FOTO și VIDEO) Luptele au fost reluate în estul Ucrainei

Autoritățile de la Kiev i-au acuzat anterior pe rebelii proruși de declanșarea unei „ofensive majore” împotriva pozițiilor ucrainene din apropiere de localitatea Mariinka, situată nu departe de Donețk, alimentând astfel temerile privind o nouă escaladare a conflictului în pofida armistițiului instaurat la mijlocul lunii februarie.

În replică, separatiștii susțin că nu au lansat niciun atac, acuzând, la rândul lor, trupele guvernamentale că au recurs la tiruri de artilerie în jurul orașului Donețk.

Tiruri susţinute de artilerie răsunau miercuri dimineaţa la Doneţk, oraș controlat de rebelii proruşi din estul Ucrainei, marcând o reluare a confruntărilor armate.

Oficialii ucraineni spun că separatiștii proruși încearcă să destabilizeze situația în orașele Mariinka și Krasnogorovka, unde mai multe case au fost distruse. Potrivit insurgenților proruși, cel puțin 15 morți, militari și civili, în timp ce partea ucraineană a declarat că șase civili și 11 soldați au fost răniți la Mariinka.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...