Salariu de 120 de milioane de euro pe an pentru ca Ronaldo să plece de la Real Madrid

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La 32 de ani, Cristiano Ronaldo traversează cea mai de succes perioadă a carierei și mulți se întreabă ce mai urmează, după ce a doborât record după record în tricoul lui Real Madrid și e favorit să câștige și al cincilea Balon de Aur din carieră. Spaniolii au descoperit că oferta din China este mai mare decât se credea inițial.

Jurnaliștii de la As au descoperit că oferta asiaticilor e pur și simplu una de vis: 200 de milioane de euro pentru Real Madrid și un salariu de-a dreptul fabulos pentru jucător: 120 de milioane de euro pe an.

Prin comparație, Ezequiel Lavezzi, care în acest moment are cel mai mare salariu din istorie pentru un fotbalist, primește 49 de milioane de euro pe sezon.

„Nimic nu e imposibil”, susțin spaniolii că ar fi spus Cristiano Ronaldo în momentul în care a fost întrebat despre o posibilă plecare în China, odată cu apariția ofertei amețitoare.

Ronaldo a semnat în noiembrie anul trecut o nouă prelungire de contract cu Real Madrid, care îl ține pe ”Santiago Bernabeu” până în 2021. Cristiano Ronaldo a vorbit de mai multe ori despre dorinţa sa de a se retrage ca jucător al Realului, intenţie confirmată şi de actualul său antrenor, Zinedine Zidane. Favorit la câştigarea Balonului de Aur în acest an, portughezul de 32 de ani nu se gândeşte încă la finalul carierei şi susţine că intenţionează să mai joace încă un deceniu. „Mi-au mai rămas mulţi ani în fotbal, încă 10 ani”, a spus, răspicat, Ronaldo.

De altfel, el a demonstrat din nou că este un jucător care se mobilizează extraordinar în meciurile importante. În finala UCL de la Cardiff, când a izbutit o ”dublă” în victoria Realului cu Juventus, scor 3-1, el a reușit golul cu numărul 600 din carieră (529 au fost înscrise pentru Sporting, Manchester United și Real și 71 dintre goluri au fost marcate la naționala Portugaliei). În total, Ronaldo a adunat în cariera sa nu mai puțin de 855 de partide.

În luna ianuarie, președintele Florentino Perez a negat că a avut o ofertă de 300 de milioane de euro, înaintată de agentul fotbalistului, Jorge Mendes, de la un club din China. Mendes a spus că un club anonim chinez i-a contactat atât pe cei de la club cât și pe jucător și i-ar fi propus lusitanului un salariu de 100 milioane de euro pe an. Oferta a fost respinsă și răspunsul lui Ronaldo a fost că ”banii nu sunt totul”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...