BAC 2017: 3 elevi au fost eliminaţi. Cazurile de publicare a testelor vor fi investigate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 16 mii de candidați au susținut astăzi examenul la limba străină. Conform datelor din teritoriu această probă s-a desfășurat fără incidente majore, totuși trei candidați au fost eliminați de la bacalaureat pe motiv că au fraudat examenul.

În legătură cu subiectele din mass-media privind publicarea unei secvenţe din testul de examen pe unele reţele de socializare în timpul desfăşurării probei, Ministerul Educației informează că a sesizat Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al IGP cu privire la toate postările apărute şi a solicitat investigarea acestor cazuri.

Menționăm că, în repetate rânduri, Ministerul Educației a atenționat elevii, părinții acestora, dar și cadrele didactice implicate în procesul de organizare a examenelor să manifeste responsabilitate și corectitudine, precum și a făcut apel către mass-media să nu faciliteze publicarea și distribuirea postărilor respective.

Amintim că, un număr de 9.844 de candidați au susținut proba la limba engleză, 5.835 – la limba franceză, 169 – la limba germană, 32 – la limba italiană, 55 – la limba spaniolă și 40 – la limba turcă.

Următorul examen va avea loc la data de 13 iunie la disciplina de profil, unde candidații de la profilul real vor susține proba la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Probele de examen sunt organizate în 93 centre de BAC, dintre care 31 sunt amplasate în municipiul Chișinău, iar 62 în alte localități ale republicii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...