13:27:01 29.03.2024
Stiri

Procurorii sunt siguri că o SENTINȚĂ în dosarul lui Șor poate fi pronunțată până la 22 iunie

Anticorupție 09.06.2017 16:32 Vizualizări2984 Autor: Ziarul National
Procurorii sunt siguri că o SENTINȚĂ în dosarul lui Șor poate fi pronunțată până la 22 iunie sputnik


Primarul de Orhei, Ilan Șor, învinuit de delapidarea a cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, va rămâne în arest la domiciliu cel puțin până la 22 iunie curent. Până la acea dată, procurorii speră că va fi și un verdict al instanței de judecată în acest dosar de rezonanță, mai ales că la 22 iunie expiră cele 12 luni de când inculpatul se află în arest preventiv, iar conform unei hotărâri a Curții Constituționale această măsură nu poate fi prelungită.

„Astăzi a fost audiat și ultimul martor al acuzării. Acesta a confirmat acuzațiile care i se aduc lui Ilan Șor. Până la 22 iunie sperăm să ieșim cu o sentință în acest dosar. Noi mergem cu pași rapizi, iar lunea viitoare, începând cu ora 8.30, va avea loc următoarea ședință de judecată”, a menționat astăzi procurorul Andrei Băieșu.

La rândul lor, avocații lui Șor sunt nemulțumiți de faptul că instanța a acceptat să audieze doar șase din cei 12 martori ai apărării. De asemenea, aceștia spun că ultimul martor al acuzării, care a fost audiat astăzi, figurează și în alt dosar, iar din acest motiv „credibilitatea lui este infimă”.

Amintim că Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie 2016, fiind acuzat de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele legate de creditele neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. La mai puțin de o lună și jumătate de arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție, Șor a fost lăsat să plece în arest la domiciliu, pe 5 august 2016, după ce a invocat probleme de sănătate.

Șor a mai fost reținut și în mai 2015, în alt dosar legat de frauda din sistemul bancar, dar tot a stat în arest la domiciliu și a fost eliberat la scurt timp. Acesta este principalul învinuit de jaful din sistemul financiar-bancar al R. Moldova și, chiar dacă organele de drept desfășoară investigații de aproape doi ani în ce-l privește, încă nu s-a reușit condamnarea acestuia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md