Reprezentanţii Tiraspolului menţin un dialog confrontaţionist în cadrul Comisiei Unificate de Control

Pe 8 iunie, în oraşul Bender, delegaţia Federației Ruse a prezidat şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), în cadrul căreia au fost abordate 10 subiecte.

În cadrul şedinţei delegația Republicii Moldova a reiterat necesitatea includerii pe ordinea de zi a subiectului cu privire la măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea transparenței militare totale în Zona de Securitate (ZS). În context, reprezentanţii Tiraspolului din cadrul CUC au exprimat dezacordul în legătură cu abordarea subiectului menţionat.

Cu regret, trebuie să constatăm şi de această dată poziţia neconstructivă a delegaţiei transnistrene, care a recurs la diferite interpretări lipsite de logică pe marginea propunerilor de a soluţiona problemele actuale de pe agendă şi s-a manifestat prin abordări confrontaţioniste”,se arată într-un comunicat al delegaţiei RM în CUC.

La propunerea delegației Federaţiei Ruse, a fost confirmat în funcţia de membru în CUC Petru Urjumov, care deține în prezent funcția de consilier superior în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Concomitent, membrii Comisiei au eliberat din funcție pe colonelul Igori Dovbnea, locotenent-colonelul Alexandru Grudin și maiorul Dmitrii Raevski, foşti membri ai delegației FR, în legătură cu finisarea termenului de deplasare.

Reprezentanţii Ucrainei în CUC şi ai Misiunii OSCE în Republica Moldova au informat despre activitatea grupurilor de lucru responsabile de examinarea situaţiei posturilor amplasate în Zona de Securitate și de menţinere a ordinii de drept. În acest sens, CUC a convenit că reluarea activității grupurilor va avea loc după desemnarea noului reprezentant al FR în componenţa acestora.

Alte subiecte de actualitate au fost transferate pentru următoarea ședință a CUC.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare